EHBO-Holten biedt reanimatiecursus aan voor het college

Gepubliceerd op 15 maart 2023 om 17:45

Burgemeester en Wethouders zijn nu aan zet…..

 

EHBO Holten verwelkomde Burgemeester Jurgen van Houdt tijdens de gezellige receptie afgelopen donderdag in het gemeentehuis.

Het bestuur van de EHBO kwam niet met lege handen om de kersverse burgemeester te feliciteren en hem veel succes, geluk en arbeidsplezier toe te wensen.

De nieuwbakken burgervader kreeg een Reanimatiecursus aangeboden om samen met het team wethouders binnenkort te volgen.

KNV EHBO Holten organiseert al heel veel jaren basis Reanimatiecursussen voor beginners en verzorgt eveneens de jaarlijkse herhalingslesavond voor iedereen met een certificaat.

We doen waar we (óók) goed in zijn en leiden dit cursusjaar circa 150 personen op tot burgerhulpverleners die via het oproepsysteem van HartslagNu ingezet kunnen worden bij een reanimatie in hun omgeving. Er zijn dit jaar opvallend veel aanmeldingen van groepen buurt- en sportverenigingen.

De gemeente Rijssen-Holten ondersteunt ons opleidingstraject met raad en daad en samen zorgen wij ervoor dat de AED’s in onze gemeente altijd gebruiksklaar zijn. Een geweldig initiatief waar EHBO Holten heel erg blij mee is.

En daarom is het nu de beurt aan het College van B en W zelf deel te nemen aan een Reanimatiecursus die wij graag op locatie in het gemeentehuis komen uitvoeren.

Holten, 9 maart 2023  Het bestuur.