De Veldnorm Evenementen Zorg (VNEZ) heeft richtlijnen voor hulpverlening tijdens evenementen opgesteld en geeft evenementenvergunningverleners als gemeenten via de Veiligheidsregio (GHOR) advies over de inzet van hulpverleners en hun specifieke kennis, kunde en vaardigheden.

Communicatie en portofoongebruik vereist specifieke kennis en praktische vaardigheden. Het uniform afstemmen van communicatie tijdens evenementen is een belangrijk onderdeel. Binnen onze vereniging zijn we ons daar zeer van bewust.

Bij de organisatie en uitvoering van grote evenementen zoals de Triatlon en een Motocross, worden portofoons gebruikt door meerdere partijen. Onze EHBO-ers laten we in deze nieuwe, door ons zelf i.s.m. MAC De Holterberg, opgezette opleiding kennismaken met het efficiënt gebruik van portofoons.

De cursus duurt 2 avonden en wordt gegeven door ervaren communicatiespecialisten van de Verbindingsdienst.  We gaan een avond aan de slag met de theorie om vervolgens tijdens de tweede avond de kennis buiten in de praktijk te gaan brengen. We sluiten af met een certificaat.

 

Onze EHBO gediplomeerde leden kunnen uitsluitend op uitnodiging deelnemen aan de cursus. Het mag duidelijk zijn dat wij deze EHBO-ers graag inzetten bij genoemde specifieke evenementen.

Er zijn geen extra kosten aan verbonden naast het lidmaatschap van de vereniging